Курортът Св. св. Константин и Елена посреща 21 май с празнична програма и специални намаления за Лято 2021

Празничният за курорта 21 май – Ден на Светите равноапостоли Константин и Елена ще бъде отбелязан с множество събития и промоции. Тържествата започват от 9 часа със света литургия и водосвет в манастира „Св. св. Константин и Елена“. От 19 часа е началото на празничен концерт за всички гости на курорта в Търговски център „Приморски“. Програмата включва изпълнения на Представителния духов оркестър на Военноморските сили, оперна, оперетна и балетна програма, с участието на артисти от Държавна опера – Варна и танцова програма на Фолклорен ансамбъл „Варна“. Концертът се осъществява със съдействието на Община Варна. Виртуална изложба и представяне на второ допълнено издание на книгата ,,110 години Св. св. Константин и Елена – морска и СПА дестинация‘‘ е за всички онлайн посетители.

През целия ден в хотелите ще могат да се правят резервации със специални отстъпки за ваканция в курорта през летния сезона, а на място в тях за туристите са организирани празненства и игри с изненади. Празнични намаления ще има също за Медикъл и СПА процедури, терапии и програми и абонаментни карти в термалния комплекс. Крайбрежните ресторанти ще изненадват със специални предложения и промоции.

На 21 май за посетителите на Св. св. Константин и Елена е осигурено безплатно паркиране на Централен паркинг в туристическия комплекс.

Празникът на курорта ще предложи и нови кулинарни преживявания, подготвени с авторския почерк на шеф Станислав Петков. Всички негови гости ще могат да се насладят на традиционния десерт, вдъхновен от Царица Елеонора, комплимент от екипа. Повече информация може да получите на сайта на курорта www.visitstconstantine.bg.

Празнична програма и събития на 21 май

09:00 – 10:30 ч. - Света литургия в Манастира „Св. св. Константин и Елена”

10:30 – 11:30 ч. - Празничен водосвет, Манастир „Св. св. Константин и Елена“

19:00 – 20:30 ч. - Празнична концертна програма за жителите и гостите на курорта Св. св. Константин и Елена, в Бална зала "Романс", която се намира в Хотел Астор Гардън.

В програмата:

  • изпълнения на Представителния духов оркестър на ВМС;

  • оперна, оперетна и балетна програма с участието на артисти от Държавна опера - Варна

  • програма на Фолклорен ансамбъл „Варна“ През целия ден: безплатно паркиране на Централен паркинг на входа на курорта

Онлайн събития:

  • виртуална изложба „110 години Св. св. Константин и Елена – морска, СПА и кулинарна дестинация“, включваща кратка история, забележителности, природни ресурси за здраве, рехабилитация, уелнес и СПА, курортът като кулинарна дестинация: https://visitstconstantine.bg/online-izlojba

  • представяне на второ допълнено издание на двуезичната книга „110 години Св. св. Константин и Елена – морска и СПА дестинация с опция за безплатно изтегляне тук.